joi

25 aprilie, 2024

19 martie, 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a validat marți Alianța Dreapta Unită formată din USR – PMP – Forța Dreptei, infirmând astfel decizia de respingere a Biroului Electoral Central. Protocolul Alianței va trebui acceptat de BEC, după această hotărâre, cele trei formațiuni urmând să participe pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie, cu sigla Drapta Unită pe buletinele de vot.

PMP, USR și Forța Dreptei au contestat luni, la Curtea Supremă, decizia luată duminică a BEC la cererea reprezentantului PSD în Birou.

Decizia ICCJ: „Admite contestaţia formulată de contestatorii Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei împotriva deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Anulează decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a alianţei electorale – ‘Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei’. Definitivă. Pronunţată astăzi, 19 martie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. 


Motivul invocat de BEC în respingerea Alianței: „Luând în considerare că, din partea Partidului Mişcarea Populară, protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici Eugen Tomac şi nici Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP”.

USR – Forța Dreptei și PMP au acuzat un abuz politic al BEC

Cătălin Drulă, liderul USR, a explicat, într-un mesaj pe Facebook, faptul că liderul legitim al PMP este Eugen Tomac, nu Cristian Diaconescu, așa cum susține BEC, întrucât Tomac a fost ales în 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucureşti. Pe 2 februarie 2024, Tribunal Bucureşti a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP, o decizie executorie ce nu a fost pusă însă în aplicare.

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei.  Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluţiile corecte pentru a moderniza România şi nu nu vom împiedica de scamatoriile instituţiilor pe care le controlează. 

În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucureşti. Pe 2 februarie 2024, acelaşi Tribunal Bucureşti a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare”, a scris Cătălin Drulă, duminică pe Facebook.


****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: