sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 octombrie, 2014

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cererea de începere a urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, care este acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Microsoft, instrumentat de către DNA.

Pentru ridicarea imunităţii au votat 153 de voturi „pentru” şi 117 „împotrivă”.

Valerian Vreme (deputat independent, dar membru PDL când a fost ministru) a declarat în faţa plenului că documentele pentru semnarea cărora este acuzat aveau avizele necesare din partea departamentelor de profil din minister. „Documentele pe care le-am semnat au avut asistenţă juridică de specialitate din partea departamentelor de profil, suportul tehnic de fundamentare şi toate avizele necesare. Mă întreb retoric ce s-ar fi întâmplat dacă aveam toate documentele legale, toate avizele necesare şi eu refuzam să semnez. Nu puteam oare atunci să săvârşesc un abuz în serviciu? Nici nu m-am gândit şi nici nu cred că am săvârşit vreo faptă nelegală, pentru că nu am făcut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul de legalitate!”, a explicat Valerian Vreme, citat de agenţia MEDIAFAX.


El le-a mai sus deputaţilor că nu le cere „clemenţă” în sensul juridic al cuvântului, ci doar să ţină cont de problemele prezentate de el şi de „efectul devastator” pe care-l poate suporta oricare dintre parlamentari printr-o „mediatizare excesivă”. „Dragi colegi, fac apel la dumneavoastră ca prin hotărârea pe care o veţi lua să ţineţi cont nu numai de problemele prezentate aici, care sunt corecte, ci şi de efectul devastator pe care-l suportă oricare dintre noi printr-o mediatizare excesivă!”, a adăugat Valerian Vreme, citat de MEDIAFAX.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La Senat însă, şedinţa Comisiei juridice în care va fi studiată cererea DNA pentru ridicarea imunităţii Ecaterinei Andronescu (PSD) şi a lui Şerban Mihăilescu (PSD), s-a amânat pentru 28 octombrie. După avizul consultativ urmează şedinţa de plen în care să fie votată admiterea sau respingerea cererii DNA.

Motivul invocat de senatori pentru amânare este lipsa numerotării unor pagini din dosarele trimise de Direcţia Naţională Anticorupţie şi timpul prea scurt pentru studierea volumelor. Dosarele au fost sigilate, iar procurorii anticorupţie sunt aşteptaţi la Senat pentru completarea acestor „proceduri”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: