vineri

29 martie, 2024

23 mai, 2014

Cazul celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti arestaţi pentru mită a declanşat „un val” de denunţuri şi autodenunţuri la DNA, au declarat vineri, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit acestor surse, în ultimele zile, mai mulţi practicieni în insolvenţă şi lichidatori judiciari ar fi sesizat fapte de corupţie.

Potrivit surselor citate, de la reţinerea magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti (TB) acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, procurorii anticorupţie au audiat mai multe persoane, în dosarul celor patru judecători.


Aceleaşi surse susţin că majoritatea celor audiaţi sunt practicieni în insolvenţă şi lichidatori judiciari şi că unii dintre aceştia ar fi denunţat fapte ale celor patru judecători arestaţi sau ar fi formulat autodenunţuri legate de magistraţi.

Unul dintre practicienii în insolvenţă audiaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a arătat, astfel, că i-ar fi oferit un ceas de 2.000 de euro unuia dintre magistraţii arestaţi.

Sursele citate mai spun că audierile în acest caz vor continua, fiind “foarte probabil” ca în faţa anchetatorilor să ajungă şi alţi judecători de la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul arestării celor 4 judecători de la Tribunalul Bucureşti

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.


Cei patru au atacat decizia la instanţa supremă, contestaţia fiind judecată vineri.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Dan Adamescu, urmărit penal

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, în dosarul celor patru judecători. Potrivit procurorilor, Adamescu ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru ca aceştia să dispună în dosare de insolvenţă soluţii favorabile unor firme la care omul de afaceri este acţionar.

Dan Adamescu a fost joi la DNA, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect şi acuzaţiile.

Procurorii au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţa omului de afaceri şi la firmele deţinute de acesta.

Dan Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: