duminică

19 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2018

Vicepreşedintele american Mike Pence şi secretarul de Stat Mike Pompeo au negat public că ar fi autorii unui editorial, publicat în cotidianul The New York Times, în care detaliază o „mişcare de rezistenţă” în interiorul administraţiei Donald Trump, scrie Politico.

Editorialul, care a fost publicat miercuri de un „oficial de rang înalt din administraţia Trump”, în care se scrie că liderul de la Casa Albă ar „acţiona într-o manieră defavorabilă bunăstării republicii”, a declanșat în interiorul Casei Albe o adevărată cursă pentru identificarea autorului.

În orele de după apariția dezvăluirilor făcute de unul dintre colaboratorii președintelui, în încercarea de a afla cine  ”trădează”, textul a fost analizat, întors pe toate fețele și un cuvânt a atras atenția: lodestar (stea călăuzitoare, ideal, principiu călăuzitor – n. red.).


În acel moment, suspiciunile s-au îndreptat către vicepreședintele Mike Pence, care a folosit acest cuvânt mai puțin uzitat în cel puțin două discursuri rostite în 2017. Dar într-un tweet scris miercuri seara, în care se afirmă că textul publicat în New York Times este unul ”lipsit de curaj”, biroul vicepreședintelui a negat că acesta este autorul editorialului, precdizând că, întotdeauna, „vicepreşedintele își semnează opiniile publicate”.

„The New York Times ar trebuie să fie ruşinat, la fel ca persoana care a scris acest editorial fals, ilogic şi laş”, a precizat și directorul de Comunicaţii Jarrod Agen.

Secretarul de Stat Mike Pompeo, care se afla într-o fizită în India, a criticat cotidianul pentru publicarea articolului şi a cerut demisia oficialului care l-a scris. Mike Pompeo a precizat: ”Eu vin dintr-o zonă în care dacă nu dorești să execuți ordinele superiorului nu ai decât o opțiune, să pleci”.

Apariția articolului l-a înfuriat pe Donald Trump, scrie Politico. Președintele SUA a scris la rândul său pe Twitter că NYTimes, ”din rațiuni de securitate, trebuie să îl/o predea imediat guvernului” pe autor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: