joi

1 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 februarie, 2012

Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI, a fost arestat marţi dimineaţă de procutorii din Lille. El este acuzat de complicitate la proxenetism şi „tăinuire a unui abuz” în aşa numitul dosar Carlton.

El a fost convocat la jandarmerie  şi interogat pe tema petrecerilor la care a participat la Washington şi Paris, unde se presupune că ar fi beneficiat de serviciile unor prostituate de lux. Petrecerile ar fi fost organizate de doi dintre prietenii săi – Fabrice Paszkowski, responsabil de o companie de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului Eiffage. A fost pus în arest imediat ce i s-au adus acuzaţiile.

Fostă speranţă a socialiştilor francezi pentru candidatura la preşedinţia Franţei în confruntarea cu Sarkozy, ascensiunea lui DSK a fost stopată brusc în mai 2011, pe când încă mai era director al Fondului Monetar Internaţional. Atunci, Nafissatou Diallo, cameristă la hotelul Sofitel din New York, îl acuza pe DSK de agresiune sexuală, acuzaţiile penale au fost mai apoi abandonate de justiţia americană.


 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: