miercuri

8 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iunie, 2015

dominique-strauss-kahn-bail.gi.topTribunalul Corecţional din Lille l-a achitat vineri pe fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn în „procesul Carlton”, în care acesta era acuzat de proxenetism în formă agravată, relatează postul BFMTV în pagina electronică.

Dominique Strauss-Kahn a rămas impasibil în timpul citirii sentinţei. El s-a mulţumit doar să dea din cap când judecătorul Bernard Lemaire l-a anunţat că-l eliberează, declarându-l nevinovat.

Strauss-Kahn era acuzat că se afla în centrul unei reţele de prostituţie create de „prieteni” de-ai săi din nordul Franţei. Judecătorii au stabilit la finalul instrucţiei că Dominique Strauss-Kahn nu putea să ignore faptul că femeile cu care făcea sex erau plătite şi că petrecerile respective erau organizate special pentru el. În apărarea sa, Strauss-Kahn s-a declarat adept al libertinajului.


Dominique Alderweireld, alias Dodo la Saumure, deţinătorul unor bordeluri în Belgia, a fost de asemenea achitat, la fel ca şi partenera sa Béatrice Legrain. Suspectat că a trimis prostituate din Belgia în regiunea Lille, dar şi la Paris şi în Statele Unite, el era singurul protagonist din acest caz împotriva căruia parchetul a cerut o pedeapsă la închisoare cu executare.

Judecătorul Bernard Lemaire a stabilit că infracţiunile nu erau bine fundamentate.

Tribunalul l-a condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, pe fost responsabil cu relaţiile publice la Hotelul Carlton, René Kojfer, dar i-a achitat pe Hervé Franchois şi Francis Henrion, foşti membri ai conducerii hotelului.

Tribunalul a stabilit că René Kojfer, „pivotul” cazului, a ajutat cinci femei să se prostitueze, fără să reţină circumstanţe agravante de grup organizat, şi că a acţionat ca intermediar pentru clienţi. Procurorul, care l-a catalogat drept „sergent-recrutor al prostituţiei din Lille”, a cerut să fie condamnat la 15 ani de închisoare.


„Prietenii” lui Dominique Strauss-Kahn – fostul comisar-şef al Securităţii în departamentul Nord Jean-Christophe Lagarde, Emmanuel Riglaire, conducătorul unei firme de materiale medical Patrice Pazskowski şi fostul director al unei filiale a grupului BTP Eiffage din Pas-de-Calais David Roquet – care erau acuzaţi de organizarea partidelor de sex, au fost, de asemenea, achitaţi.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: