miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iulie, 2020

Guvernul a prezentat miercuri „Planul de investiții și relansare economică” în varianta sa integrală. Cele 160 de pagini ale documentului conțin detalii care se subsumează obiectivului de realizare a convergenţei cu economiile europene, astfel încât Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard să ajungă la 87% din media UE27, la orizontul anului 2025.

(Descărcați AICI documentul integral)

Programul este influențat de actualele dezbateri europene pe tema relansării post-pandemie, o parte consistentă a acestuia fiind modelată după propunerile Ursulei von der Leyen de utilizare a unui mix granturi-credite acordate statelor membre în următorii ani.

În aceste condiții, succesul programului românesc de relansare se va baza exclusiv pe capacitatea de negociere a statului romând în alocarea inițială a fondurilor, dar mai ales pe capacitatea guvernului de a atrage banii europeni.

(Citiți și: ”Planul de relansare economică a României – anunțat de guvern: 100 mld. în 10 ani”)


Planul însumează investiții de 100 de miliarde de euro în 10 ani și atinge toate domeniile în care România e deficitară – infrastructura de transport, de Sănătate, de Educație – și măsuri de sprijin pentru repornirea întreprinderilor sau măsuri active pentru ocuparea forței de muncă și pentru protecție socială.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Valoarea investițiilor programate în Sistemul Energetic Național pentru perioada 2020 – 2025 este estimată la 12,48 miliarde euro de la producția de energie la rețele inteligente de transport și distribuție gaze naturale si electricitate.

Pentru infrastructura de irigații sunt promise investiții în valoare de 3,4 miliarde euro.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: