duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 octombrie, 2015

opreaPNL a depus, marţi, la Senat, moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, cu titlul „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în desfăşurarea funcţiei publice”, documntul fiind semnat de 49 de senatori liberali şi neafiliaţi.

Viceliderul grupului senatorial al PNL, Octavian Motoc, a afirmat marţi, în Senat, că gestul politic al liberalilor vine ca urmare a atenţiei deosebite pe care opinia publică o are faţă de „abuzurile grosolane, în formă continuată” făcute de ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

„Acest gest politic al grupului parlamentar al PNL este făcut astăzi ca urmare a atenţiei deosebite pe care opinia publică o are faţă de abuzuri grosolane, în forme continuate, pe care acest înalt demnitar al statului român le face în ultima vreme şi, aţi văzut, culminând cu decesul unui poliţist aflat în coloana sa oficială, în opinia noastră, într-un mod ilegal”, a mai spus senatorul PNL Octavian Motoc.


Potrivit vicepreşedintelui social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, data la care va fi dezbătută moţiunea simplă depusă de liberali şi supusă votului senatorilor se va stabili de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderii PNL au anunţat, luni, după şedinţa Comisiei de unificare a PNL, decizia ca liberalii să depună la Senat o moţiune simplă la adresa ministrului de Interne Gabriel Oprea.

Descărcaţi AICI textul moţiunii

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni seara că a avut o întâlnire, la Cotroceni, cu vicepremierul Gabriel Oprea, pe care l-a sfătuit să-și dea demisia „pentru proasta gestionare” a crizei apărute după moartea polițistului Bogdan Gigina.

La câteva ore după ce șeful statului îl sfătuise să îşi dea demisia, vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat într-un comunicat că nu va demisiona întrucât nu se simte vinovat.


Prima reacție a vicepremierului Gabriel Oprea referitoare la accidentul de pe 20 octombrie a venit luni, șase zile după moartea polițistului Bogdan Gigina și „ca urmare a solicitării preşedintelui Klaus Iohannis”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: