joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2016

tinel gheorghe
Tinel Gheorghe

Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri, cu majoritate, schimbarea de regulament a acestui for legislativ astfel încât, în baza deciziei politice a liderilor de grup, un proiect de lege să poată fi introdus în plen și votat în aceeași zi.

Amendamentul propus de deputatul PNL Tinel Gheorghe (foto) pune deputații în imposibilitatea de a studia și vota în cunoștință de cauză un proiect de lege.

Regulamentul Camerei Deputaților a fost modificat la solicitarea președintelui PSD Liviu Dragnea după epopeea votului asupra proiectului legii defăimării, proiect respins de plen potrivit rezultatului votului electronic, vot contestat ulterior pe motive tehnice și ulterior repus pe ordinea de zi pentru revotare.


În principal, modificările adoptate miercuri la regulamentul Camerei se referă la procedura de vot, deputații urmând să fie obligați ca înainte de fiecare vot asupra unui proiect de lege să semnaleze prezența în sala de ședințe, asfel încât să fie eliminat orice dubiu legat de cvorum.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Profitând de anunțata completare a regulamentului, solicitată de PSD, deputatul PNL Tinel Gheorghe a introdus următoarea modificare: ”La propunerea motivată a Biroului Permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor de grup cu unanimitate poate aproba înscrierea în ordinea de zi a propunerilor de legi sau proiecte legislative, care se vor supune dezbaterii și aprobării în ziua ședinței de plen a Camerei Deputaților”.

În mod obișnuit, proiectele de legi intrau la dezbatere și vot după 5 zile de la transmiterea către deputați a raportului pentru respectivul act normativ, deputații având astfel posibilitatea studierii documentului înainte de a-l vota.

Descărcați AICI toate modificările adoptate miercuri la Regulamentul Camerei


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: