joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară reduce cu 25% comisionul pentru achiziţiile de acţiuni pe piaţa de capital, de la 0,08% la 0,06%, începând cu 16 septembrie anul acesta, potrivit noului regulament al ASF.

Pentru tranzacţiile realizate de intermediarii care au calitate de „market maker” în raport cu instrumentul financiar tranzacţionat, comisionul perceput va fi de 0,04%, potrivit noului regulament.

Comisionul de 0,04% se va aplica şi în cazul transferurilor cu obligaţiuni, inclusiv cele convertibile în acţiuni, al transferurilor cu drepturi de preferinţă şi în cazul drepturilor de alocare.


În cazul titlurilor de stat, ASF va percepe o cotă de 0,0004% din valoarea tranzacţiilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru emiterea unui aviz constituind răspuns oficial la chestiuni privind aplicarea legii și a reglementărilor emise în aplicarea acesteia se va aplica un tarif de 10.000 de lei (nu se aplică în cazul solicitărilor transmise de entitățile autorizate, reglementate și/sau supravegheate de ASF)

Modificările intră în vigoare începând din 16 septembrie 2014, mai spune Regulamentul semnat de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

(DESCĂRCAŢI AICI NOUL REGULAMENT)


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: