sâmbătă

28 mai, 2022

Doctorul Irinel Popescu, plasat sub control judiciar pe cauțiune

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 februarie, 2018

Prof. dr. Irinel Popescu, fost președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), a fost pus sub urmărire penală și plasat sub control judiciar într-un dosar DNA în care este acuzat că ar fi luat o mită de 170.000 de euro.

El a fost pus sub control judiciar pe cauțiune, întrucât, precizează DNA, „inculpatul Popescu Irinel a avut un comportament prin care a urmărit, pe de o parte, periclitarea bunei desfășurări a investigațiilor penale și, pe de altă parte, diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator”.

Potrivit DNA, el a depus la o unitate bancară cauțiunea în valoare de 150.000 de euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Faptele, descrise într-un comunicat al DNA:

  • În perioada 2007-2009, inculpatul Irinel Popescu, în calitate de președinte al C.N.A.S., a solicitat reprezentanților a două firme de software să încheie contracte de asistență juridică și de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro.
  • Foloasele menționate mai sus au fost solicitate de inculpat pentru încheierea a două acte adiționale la un contract încheiat între C.N.A.S. și una dintre firmele de software (mediatizat prin comunicatul nr. 690/VIII/3 din 23 mai 2016).

DNA anunţa anul trecut că foştii preşedinţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Vasile Ciurchea şi Irinel Popescu sunt urmăriţi penal, alături de mai multe persoane cu funcţii de conducere din CNAS, pentru abuz în serviciu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: