duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 februarie, 2015

kovesiDNA a anunțat miercuri că procurorii au dispus extinderea cercetărilor faţă de Elena Udrea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În comunicatul instituției se afirmă:

„În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării:


1. Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de UDREA ELENA GABRIELA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

2.ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului de UDREA ELENA GABRIELA pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite; luare de mită.

Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.”

DNA accelerează în dosarul „Gala Bute”

Deputatul PMP Elena Udrea este urmărită penal în două dosare:

  • în dosarul „Microsoft”, pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. În acest dosar, Elena Udrea este sub control judiciar din 29 ianuarie până în 29 martie.
  • în dosarul „Gala Bute”, pentru abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În acest ultim dosar, Comisia juridică a avizat favorabil miercuri solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea, cu 20 de voturi „pentru”, unul împotrivă, o abţinere şi un vot anulat. Solicitarea procurorilor va fi supusă votului plenului Camerei Deputaților, săptămâna viitoare.

Anunțul privind încuviințarea arestării preventive survine în condițiile în care, foarte probabil, Elena Udrea va rămâne peste cel mult 5 zile fără imunitate, deci procurorii puteau să ceară ulterior unei instanțe să aprobe măsura arestării preventive.

Tot în acest dosar, DNA a cerut marți ÎCCJ măsuri similare față de alți acuzați, însă Înalta Curte și-a declinat competența după ce a constatat că procurorii trebia să adreseze solicitarea Tribunalului București.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: