sâmbătă

15 iunie, 2024

11 septembrie, 2013

Foto: jurnaluldeilfov.ro

Directorul executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Ilfov, Claudiu Ristea, a fost reținut de procurori, după ce a fost prins în flagrant delict când lua mită 30.000 de lei, a informat, miercuri, Direcția Națională Anticorupție.

Conform procurorilor DNA, în schimbul banilor, Ristea (foto) trebuia să semneze actele pentru deblocarea conturilor unei firme din județ.

El a fost denunțat chiar de administratorul firmei de la care provenea mita.


În dosar, sunt acuzați, de complicitate de luare de mită, și doi inspectori din AJFP Ilfov.

Procurorii anticorupție susțin că pe 5 septembrie 2013 inculpatul Ristea Claudiu, director executiv la AJFP Ilfov, a acceptat promisiunea unui administrator de firmă de remitere a unei sume între 20.000-30.000 lei, în schimbul semnării unor documente care deblocau conturile societății respective.

Promisiunea i-a fost transmisă lui Ristea prin intermediul învinuiților Murgoci Augustin Constantin și Filip Alexandru Bogdan, inspectori în Administrația Financiară Ilfov, care i-au transmis persoanei denunțătoare acordul directorului, susțin procurorii.

De asemenea, cei doi inspectori din Finanțe i-au transmis mituitoriului și faptul că directorule executiv AJFP Ilfov, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societății, urmând ca ulterior, denunțătoarea să retragă din conturile deblocate suma destinată directorului AJFP Ilfov și să o remită prin intermediul celor doi inspectori, mai spus anchetatorii.


Marți, învinuiții Filip Alexandru Bogdan și Murgoci Augustin Constantin au primit de la persoana denunțătoare suma de 30.000 lei, conform înțelegerii anterioare, iar în aceeași zi, Murgoci Constantin Augustin i-a remis banii inculpatului Ristea Claudiu.

Atunci, procurorii au constatat infracțiunea flagrantă, se arată în ordonanța DNA.

În aceeași zi, procurorii au dispus reținerea inculpatului Ristea Claudiu pe un termen de 24 de ore.

Față de cei doi inspectori din Finanțe procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: