DNA a pus sechestru pe o casă a lui Gabriel Oprea - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

DNA a pus sechestru pe o casă a lui Gabriel Oprea

4 mai, 2016

gabriel oprea paradaProcurorii DNA au pus miercuri sechestru pe clădiri și imobile ale fostului vicepremier Gabriel Oprea și a celorlalți inculpate în acest dosar –  Gheorghe Nicolae (fost secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă) și Gabriel-Nicolae Pavel (șef al serviciului juridic al DIPI).

Sechestrul pus pe bunurile celor 3 acoperă prejudicial de 410.000 lei din cel de-al doilea dosar penal al fostului vicepremier.

În cazul lui Gabriel Oprea este vorba de sechestru pus pe o casă.


Banii reprezintă valoarea autoturismului Audi A8 cumpărat nelegal de DIPI, potrivit DNA.

Autovehiculul a fost achiziționat cu fonduri destinate cheltuielilor operative ale acestei structuri de poliție , dar scopul declarat și real a fost de a ajunge în folosința lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de Interne.

„Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție.

Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.


În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus”, comunica DNA la începerea urmăririi penale în acest dosar.

Primul dosar

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Gabriel Oprea mai are un dosar,  al coloanelor oficiale, în care este urmărit penal pentru:

  • abuz în serviciu constând în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere (coloanele oficiale de care a beneficiat el)
  • abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutier

În acest prim dosar mai este acuzat și fostul procuror general al României Tiberiu Nițu.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr