marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 aprilie, 2015

Deputatul Sebastian Ghiță, fost PSD, fost Teamnet
Deputatul Sebastian Ghiță, fost PSD, fost Teamnet

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, că procurorii DNA i-au pus sechestru pe bunurile imobile şi pe conturi până la concurenţa sumei de aproximativ două milioane de euro, cât este calculat prejudiciul în dosarul în care este cercetat.

Sebastian Ghiţă are, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2014, trei terenuri intravilane în Ploieşti, dobândite în 1999, 2003 şi 2008.

De asemenea, el are, împreună cu soţia sa, o casă în Ploieşti, cu o suprafaţă de 1.211 metri pătraţi cumpărată în 2009.


Ghiţă are şi ceasuri de 900.000 de euro, dobândite între anii 1997-2012, precum şi bijuterii de peste trei milioane de euro, dar şi obiecte de artă de 13 milioane de euro.

Conform declaraţiei de avere, deputatul are trei conturi în bănci, unul de 5,5 milioane dolari, deschis în 2013 la Raiffeisen Bank, dar şi unul de 18 milioane de euro, din 2011, la UBS Elveţia, despre care precizează că este fond de investiţii.

El a acordat două împrumuturi în nume personal de peste 90 de milioane de euro şi patru milioane dolari lui Alexandru Iacobescu.

Aflat sub control judiciar, Sebastian Ghiță a afirmat, potrivit Mediafax, că nu se consideră vinovat în dosarul în care este acuzat de complicitate la organizarea de grup infracțional şi că nu îl cunoştea pe Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, la momentul la care firma acestuia a încheiat contract cu autorităţile din Prahova, contractul pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare din oraşul Comarnic.


Deputatul de Prahova a precizat că l-a cunoscut pe cumnatul premierului la aproximativ un an de la încheierea contractului cu Hidro Prahova.

Întrebat dacă ia în calcul demisia din Parlament, el a răspuns negativ.

”Nu mă consider vinovat. Acest lucru îl poate stabili doar un judecător. În momnentul în care un judecător va stabili că am o vinovăţie, voi lua în calcul o astfel de măsură”, a spus Ghiţă.

De asemenea, întrebat dacă îi este teamă că va ajunge după gratii, el a spus că fapta de care este acuzat nu se pedepseşte cu ”o măsură atât de dură”.

”Fapta nu e una care reclamă o măsură atât de dură. Legea nu prevede o pedeapsă atât de mare pentru presupusa faptă a mea şi de aceea nu sunt preocupat de această chestiune (posibilitatea de a fi condamnat la închisoare cu executare – n.r.)”, a spus Ghiţă.

El a mai spus că are încredere că procurorii ”vor vedea exact cum au stat lucrurile în judeţul Prahova”.

Întrebat dacă după 2016 îşi doreşte să mai facă politică, Ghiţă a afirmat că a intrat în politică ”cu inima deschisă” şi că îşi doreşte să îşi continue activitatea politică şi după încheirea actualului mandat de parlamentar.

Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, pentru favorizare de grup infracţional, a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 9.00 şi a refuzat să facă declaraţii cu privire la motivele pentru care a fost chemat din nou în faţa procurorilor.

Surse judiciare declarau că parlamentarul a fost citat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că anchetatorii vor pune sechestru pe o parte din averea sa în dosarul în care este acuzat de sprijinire de grup infracţional organizat.

Marţi dimineaţă, la sediul DNA Ploieşti a venit şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, aflat în arest la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru deturnare de fonduri europene şi constituire de grup infracţional, şi el urmând să fie înştiinţat că procurorii vor pune sechestru pe averea sa.

În cursul zilei, la DNA Ploieşti sunt aşteptaţi să vină şi alţi inculpaţi din acest dosar, respectiv deputatul Vlad Cosma, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier judeţena Mihail Coman şi alte persoane care au legătură cu firma lui Herţanu, SC Grossmann Engineering Group.

Sebastian Ghiţă a venit la DNA Ploieşti şi în 17 aprilie, când procurorii au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar în dosarul lui Herţanu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Joi, Iulian Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.

În acelaşi dosar, au fost fost plasaţi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: