luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 aprilie, 2011

Direcţia Naţională Anticorupţie cere Parlamentului European ridicarea imunităţii eurodeputatului român Adrian Severin, care este suspectat de luare de mită şi trafic de influenţăa informat, luni, DNA, printr-un comunicat de presă.

”DNA a trimis astăzi ministrului Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare în cauza referitoare la Severin Adrian, membru al Parlamentului European, faţă de care există suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, în vederea transmiterii acestei solicitări preşedintelui Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek”, se arată în comunicat.

Potrivit protocolului Uniunii Europene şi Regulamentului de procedură al Parlamentului European, ridicarea imunităţii parlamentare este o condiţie prealabilă efectuării investigaţiei penale în cadrul procesual legal.


Pe 21 martie, în urma unor înregistrări video publicate de The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de Adrian Severin.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Parlamentul European a deschis o anchetă administrativă privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică, împotriva a trei eurodeputaţi, între care şi Severin.

Conservatorul austriac Ernst Strasser şi fostul ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, au demisionat din PE, dar Severin s-a limitat la a se retrage doar din PSD, după ce a fost exclus din grupul Socialiştilor şi Democraţilor din PE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: