Nicolae Ciucă - proiect de lege depus la Senat: Respectul pentru simbolurile naționale - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

16 octombrie, 2021

Nicolae Ciucă – proiect de lege depus la Senat: Respectul pentru simbolurile naționale

11 februarie, 2021

Senatorul PNL Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, a anunţat joi că a depus la Biroul permanent al Senatului prima lui propunere legislativă, legată de respectul simbolurilor naţionale, anunță Agerpres.

„Un proiect de suflet pe care îl voi urmări îndeaproape pe tot parcursul său în Parlamentul României. Suntem cu toţii datori să respectăm drapelul României şi imnul naţional, simboluri care reprezintă istoria românilor şi pe cei care s-au jertfit pentru ţară şi pentru întregirea neamului”, a scris ministrul Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a precizat că Legea nr. 75/1994 prevede modalităţile de arborare a drapelului României şi intonare a imnului naţional, dar nu prevede şi unele informaţii referitoare la modul în care cetăţenii trebuie să îşi arate respectul pentru cele două simboluri naţionale.


„Prin modificările legislative propuse se va interzice aplicarea pe drapelul naţional a oricăror inscripţii sau simboluri, altele decât cele prevăzute în actele normative în vigoare. De asemenea, se va impune tuturor participanţilor la ceremonii oficiale ca, pe timpul intonării imnului naţional, să păstreze tăcerea sau să intoneze imnul”, a menţionat ministrul Apărării.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr