marți

26 martie, 2024

28 martie, 2012

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, miercuri, că Agenția Naţională de Administrare Fiscală trebuie să implementeze mai eficient informațiile pe care SRI i le dă în privința combaterii evaziunii fiscale.

”Încercăm să transmitem toate informaţiile şi nu au, cred, ce să reproşeze că nu au informaţiile corespunzătoare. Ei trebuie să le implementeze şi ar trebui să le implementeze permanent, poate chiar şi cu o eficienţă mai mare”, a spus Maior, la postul România TV.

Potrivit unor estimări ale SRI, nivelul evaziunii fiscale a atins 35% din Produsul Intern Brut, în anul 2010, însă în anul 2011 s-a diminuat la 27-28% din PIB, a susținut George Maior.


Directorul SRI a mai criticat și faptul că au fost cazuri în care decidenţii nu au folosit informaţiile primite de la Serviciu.

”Informaţia se transmite unui beneficiar legal, la nivel central sau local, din stat şi ea trebuie transformată în ceva – într-o decizie, într-o acţiune, într-o strategie. Uneori se face, alteori, nu. Întotdeauna este o discrepanţă între informaţie şi modul în care beneficiarul utilizează acea informaţie”, a afirmat Maior.

El a precizat că și unii miniștri au ignorat informațiile SRI când au făcut anumite numiri în funcții.

„Din păcate, s-a mai întâmplat şi aţi văzut problemele din justiţie ale unora”, a declarat șeful SRI.

Alte declarații ale lui George Maior:

  • Despre băieții deștepți din energie. ”SRI a informat întotdeauna, au existat decizii economice a căror oportunitate nu o judec eu. Informaţiile au existat. Când acele informaţii au vizat şi aspecte de corupţie, ele s-au transmis instituţiilor abilitate. Vă asigur că facem acest lucru ca o prioritate importantă a noastră”.
  • Corupția din justiție. ”Aceasta a fost şi este o problemă mare a statului de drept, în România – independenţa justiţiei şi corupţia în justiție. Din această cauză am suferit şi suferim încă mult în Uniunea Europeană pe acest mecanism de verificare, care este în funcţiune, în ceea ce priveşte România. Vedeţi joncţiunea care s-a făcut cu problematica Schengen. (…) S-au făcut progrese majore, eu cred că fenomenul corupţiei este diminuat în România. Dar totuşi aceasta va rămâne o problemă pe termen mediu în România”.
  • Crima organizată. ”Fenomenul crimei organizate este mare şi are o anumită incidenţă în privinţa securităţii naţionale”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: