luni

20 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2021

Poliția din Saraievo l-a arestat miercuri pe directorul agenției de informații a țării, Osman Mehmedagić (foto), pe care procurorii îl acuză de abuz în funcție, fals în acte și spălare de bani, anunță Euractiv.

Operațiunea este parte a unei investigații privind falsificarea unei diplome de studii superioare atribuite lui Osman Mehmedagić în timp ce acuzațiile de spălare de bani sunt legate de achiziția unei locuințe din Sarajevo de către acesta.

Rectorul Universității Americane din Tuzla, Denis Prcić, a fost de asemenea arestat recent în legătură cu cazul de falsificare a diplomei lui Mehmedagić. Prcić este acuzat de favorizarea infractorului.


Inspectoratul pentru Educație din Republika Srpska (una dintre cele două entități care compun Bosnia și Herțegovina) a anulat recent diploma obținută de Mehmedagić de la o universitate privată din Banja Luka după ce a stabilit că acesta nu a trecut toate examenele necesare.

Directorul serviciului de informații a prezentat apoi o diplomă de la Universitatea Americană condusă de Prcić.

Osman Mehmedagić a fost ales director al serviciului de informații ca apropiat al președintelui Partidul Bosniac pentru Acțiune Democratică, Bakir Izetbegović, care a cerut ca acesta să fie validat pentru încă un mandat de 5 ani după expirarea primului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: