duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 aprilie, 2019

Proiectul Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei a fost deblocat, după ce Tribunalul Bucureşti a respins și ultima contestație.

Urmează ca pe 9 aprilie să fie semnat contractul cu Alstom pentru sistemul de automatizare, ceea ce înseamnă că magistrala va fi pusă în funcțiune în acest an, a declarat, pentru Radio România Actualități, directorul Metrorex, Dumitru Șodolescu.

„Conform Legii achiziţiilor publice, la 10 zile după primirea motivării putem semna contractul, asta înseamnă că pe data de 9 aprilie contractul de automatizare va fi semnat între Metrorex şi firma desemnată câștigătoare. În mod practic, înseamnă că anul acesta vom finaliza Magistrala 5 și va fi dată în exploatare”, a declarat directorul companiei.


Tribunalul București a respins la început de martie contestația făcută de Siemens la atribuirea către Alstom de către Metrorex a contractului pentru sistemul de automatizare și siguranță. Acum, Metrorex a primit și motivarea instanței.

Anul trecut, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, declara că în martie 2019 se va putea circula cu metroul pe Magistrala 5, între Eroilor şi Drumul Taberei.

Investiţia a fost începută în 2011, iar termenul de finalizare a fost amânat patru ani.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectul Magistralei 5 se ridică la 3,2 miliarde de lei, din care 2,65 miliarde de lei din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport 2007- 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.Metrorex a selectat, la finele lunii februarie 2011, consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Eroilor – Drumul Taberei.


Magistrala 5, tronsonul 1 (Eroilor – Drumul Taberei), va avea aproape 7 km lungime, un depou şi zece staţii (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: