luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 octombrie, 2019

Consiliul de  administrație al Renault l-a demis, vineri, pe directorul Thierry Bolloré, la 20 de luni după ce a fost promovat în funcție de fostul președinte al companiei Carlos Ghosn.

Clotilde Delbos, director financiar, a fost numită CEO interimar, potrivit Reuters.

Acțiunile Renault s-au apreciat la bursă cu 3,5%, după anunțul companiei.


Sursele Reuters spun că Thierry Bolloré este acuzat că nu a reușit să evite înrăutățirea relațiilor cu Nissan, în urma scandalului provocat de arestarea lui Carlos Ghosn.

Lui Thierry Bolloré i se mai reproşează și performanţele grupului Renault, al cărui cash-flow disponibil a coborât în teritoriul negativ în primul semestru, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Thierry Bolloré, fost „mână dreaptă” a lui Carlos Ghosn, a acuzat încă de joi un puci împotriva sa. „Brutalitatea a ceea ce se întâmplă este stupefiantă”, a declarat Thierry Bolloré, citat de Reuters.

Carlos Ghosn, fostul președinte al Renault, este judecat în Japonia pentru fraudă fiscală și înalți oficiali din niponi ar fi cerut ca Thierry Bolloré să fie demis.


O sursă apropiată Guvernului francez a negat că înlocuirea CEO actual ar fi o concesie făcută japonezilor, pentru reînnoirea alianței dintre cele două companii.

Schimbarea directorului general de la Renault vine la scurt timp după numirea unui nou director general la Nissan, Makoto Uchida.

Renault deține 43,3% din acțiunile Nissan, iar statul francez 15% din acțiunile Renault.

La parteneriatul dintre Renault şi Nissan, ca datează din 1999, s-a adăugat și Mitsubishi,  iar grupul astfel format  a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Președintele Renault, Jean-Dominique Senard, are ca obiectiv relansarea alianței cu productorul japonez și va propune desemnarea unui alt director general, potrivit Le Figaro.

O mare parte a exporturilor industriei auto din România este asigurată de Dacia Renault. Exporturile auto acoperă 26% din total, potrivit lui Christophe Dridi, director general Automobile Dacia şi Groupe Renault România.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: