luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 octombrie, 2019

Constantin Axinia (foto) a declarat pentru Mediafax, după ce Consiliul de Administraţie al CFR SA l-a demis din funcţia de director general, că a fost înlăturat întrucât a refuzat să semneze un contract de investiţii în valoare de sute de milioane de euro.

Ministrul Răzvan Cuc, acuză Axinia, i-a impus semnarea contractului, deși există în instanță un dosar privind respectiva atribuire, și nu a fost pronunțată decizia definitivă:

Domnul ministru mi-a spus să fac ceva şi nu am făcut: de semnat un contract fără să aştept o hotărâre a instanţei definitivă, ca să pot semna un contract.


Pe legislaţie puteam să semnez contractul, dar intram sub incidenţa unei alte legi care spunea că dacă instanţa superioară anulează hotărârea de tribunal voi fi pasibil de o amendă cuprinsă între 1-3% din valoarea contractului.

Valoarea respectivului contract este de câteva sute de milioane de euro, a declarat proaspătul demis, fără a oferi alte detalii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În locul lui Constantin Axinia, Adunarea Generală a Acţionarilor de la CFR SA, a decis numirea lui Marius Chiper, fost director general adjunct al companiei.

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că CFR Infrastructură avea un termen pentru restructurare, termen ce nu a fost respectat de Constantin Axinia. „Nu-l înlocuiesc eu, Consiliul de Administraţie îl înlocuieşte. Eu pe domnul director şi pe domnul director general i-am evaluat după termen, punct”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: