vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 martie, 2022

Dimplomații din UE, SUA și Marea Britanie au părăsit sala, în timpul unei reuniuni ONU pe tema drepturilor omului, când ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și-a început discursul.

După ce au ieșit din sală, diplomații s-au adunat lângă ambasadorul Ucrainei la ONU, Evghenia Yevheniia Filipenko, și s-au fotogafiat cu un steag al Ucrainei, pentru a protesta astfel față de invazia rusă.

Lavrov și-a continuat discursul, ținut în sistem video, cu doar câțiva diplomați în sală.


Ministrul rus a spus că este timpul ca armele nucleare americane din Europa să se întoarcă acasă și a repetat una dintre justificările oferite de regimul de la Moscova pentru „operațiunile militare speciale” (sintagma folosită de autoritățile ruse, care neagă că au declanșat un război) desfășurate în Ucraina.

Intervenția oferă securitate în zonă, pentru că împiedică Kievul să obțină arme nucleare, așa cum intenționează, a spus șeful diplomației ruse.

Vladimir Putin vorbea și el despre acest pericol, chiar și înaintea invadării Ucrainei, explicând că Ucraina are expertiza științifică necesară.

Serghei Lavrov urma să fie prezent fizic la reuniune, dar luni a anunțat că interdicțiile de călătorie impuse de occidentali, închiderea spațiului aerian pentru aeronavele rusești, îl silesc să participe la dezbateri doar online.


Mesajul a fost preînregistrat, conform BBC.

El a spus că Rusia este gata să vorbească despre stabilitate strategică cu SUA, dar a avertizat că Occidentul nu trebuie să ridice instalații militare în țările din fosta Uniune Sovietică.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: