marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 martie, 2022

Războiul „devastator” purtat de Rusia în Ucraina a dus la un asemenea dezastru umanitar încât 10 milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele, potrivit estimării Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, citat de AFP și Agerpres.

„Războiul din Ucraina este atât de devastator, încât 10 milioane de persoane au fugit, fie strămutate în interiorul ţării, fie refugiate în străinătate’, a scris Filippo Grandi pe Twitter.

Nu este estimat numărul morților din rândul populației civile, care au început să umple gropile comune în orașele Ucrainei.


Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a precizat că 3,3 milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara de la începutul războiului, iar alte 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării.

„Oamenii continuă să fugă întrucât se tem de bombe, de lovituri aeriene şi de distrugeri”, a declarat Filippo Grandi.

Majoritatea refugiaților (aproximativ 90%) sunt femei şi copii. Legea îi obligă pe bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani să rămână în  țară, pentru a putea fi chemaţi să lupte.

Refugiații ucrainieni în România

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.180 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 57 în ultimele 24 de ore, a informat duminică Ministerul Afacerilor Interne.


La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 89,2%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, MAI menţionează că în ultimele 24 de ore în România au intrat 68.161 de persoane, dintre care 10.699 de cetăţeni ucraineni. 

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: