sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2022

Asociaţia Zi de BINE pune gratuit la dispoziția refugiaţilor ucraineni consultaţii medicale prin telefon, în limba ucraineană, atât pentru servicii de medicină generală, cât şi de pediatrie, scrie Agerpres.

Numărul de telefon 0040 373787805 cu acoperire naţională este gratuit şi disponibil 24/7. Linia telefonică a fost deschisă de către Asociaţia Zi de Bine în parteneriat cu Telios Care, companie ce furnizează servicii medicale de telemedicină.

În comunicat sunt invocate date furnizate de Poliţia de Frontieră Română, conform cărora de la izbucnirea războiului şi până în prezent, în România au sosit aproximativ 400.000 de refugiaţi din Ucraina. Aproape 305.000 persoane au plecat deja către alte ţări, în timp ce 95.000 au rămas pe teritoriul României.

„Nu ne putem imagina ce este în sufletul oamenilor care fug pentru a-şi salva viaţa şi care sunt nevoiţi să îşi lase în urmă taţii, fraţii, soţii şi ceilalţi membri ai familiei. Însă putem înţelege că acum este momentul, din nou, să ajutăm. De această dată printr-un serviciu personalizat de telemedicină, care să le ofere informaţiile medicale de care au nevoie, în limba pe care o vorbesc”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

La începutul lunii martie, împreună cu partenerii şi donatorii săi, asociaţia a trimis de ambele părţi ale graniţei dintre România şi Ucraina aproape 100 de tone de produse – alimente, medicamente, pături, produse de igienă etc.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: