vineri

26 aprilie, 2024

17 martie, 2019

Deutsche Bank şi Commerzbank au confirmat, duminică, pentru prima dată că discută despre o eventuală fuziune, indicând că eforturile de a combina cei mai mari doi creditori din Germania câştigă teren, anunță Reuters.

Deutsche Bank a confirmat, prin intermediul unui scurt anunț de presă, că „în lumina unor oportunități crescute, conducerea executivă a decis să își revizuiască opțiunile strategice”. Consiliile celor două bănci s-au reunit, fiecare, în cursul zilei de duminică pentru a aproba discuţiile oficiale despre fuziune/

Inițiativa apare la scurt timp după ce Guvernul german, prin ministrul de Finanţe, a semnalat că nu va împiedica reducerea locurilor de muncă şi reducerea costurilor.


Și Commerzbank a anunțat că rezultatul discuţiilor din Consiliul de Administraţie a fost „deschis”.

O eventuală fuziune a celor două bănci germane ar crea cel de-al patrulea cel mai mare creditor al Europei, ca active. Valoarea activelor Deutsche Bank era, la finele anului trecut, de 1.348 de miliarde de euro, iar a Commerzbank, care este deţinută în parte de statul german, o participaţie de peste 15%, de 462 de miliarde de euro.

Sindicatul angajaţilor Deutsche Bank se opune însă tranzacţiei, deoarece estimează că doar din partea acestei bănci vor fi concediate 30.000 de persoane în urma tranzacţiei. Deutsche Bank avea 91.700 angajaţi, la finele anului trecut şi Commerzbank 49.000 de angajaţi.

Primele discuţii despre o fuziune a celor două bănci au avut loc în 2016, dar au fost oprite, deoarece fiecare instituție s-a concetrat pe propria restructurare.


Ministerul de Finanţe este în favoarea fuziunii, deoarece Germania şi-ar asigura astfel un creditor cu o acoperire globală, ceea ce ajută economia acestei ţări care este bazată pe export, afirmă persoane familiarizate cu discuțiile. În plus, fondul american Cerberus, care este un acţionar important în ambele bănci, este în favoarea acestei tranzacţii, în ciuda faptului că alţi acţionari se împotrivesc, susţin persoane consultate de Reuters.

Fuziunea a devenit tot mai importantă pentru Deutsche Bank, care nu şi-a revenit după criza din 2008, anul trecut fiind primul an în care a obţinut profit în toate cele patru trimestre.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: