vineri

20 mai, 2022

Noul Suzuki S-CROSS lansat în premieră mondială – detaliile modelului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 noiembrie, 2021

Suzuki a prezentat în premieră mondială noul S-CROSS, cel mai recent model din gama SUV 4WD pe care compania o dezvoltă de peste 50 de ani încoace.

Noul S-CROSS „îmbină designul îndrăzneț caracteristic SUV-ului cu elemente care asigură un confort deosebit, oferind astfel o experiență de condus excepțională și, în același timp, ecologică, alături de funcții avansate de siguranță și conectivitate”, potrivit unui comunicat al companiei.

„Îndrăzneț, sofisticat, versatil. Noul S-CROSS este un SUV care oferă toate aceste trei concepte la un nivel foarte înalt”, a declarat la premiera mondială Shigeru Aoyama, Chief Engineer Suzuki.


„Nevoile consumatorilor se schimbă constant, iar noul S-CROSS a fost special conceput pentru a răspunde provocărilor vieții cotidiene, fiind ideal pentru cei care doresc să își depășească limitele și să treacă în următoarea etapă a vieții. Totodată, acesta este potrivit familiilor, datorită spațiului generos din interior și a multiplelor sisteme de siguranță reunite sub conceptul Suzuki Safety System.”, a completat Nicoleta Gerea, General Manager Suzuki România.

Modelul va fi produs la Magyar Suzuki din Ungaria și va fi vândut în Europa la sfârșitul acestui an. În România, noul S-CROSS va fi comercializat în 13 versiuni prin combinarea dotărilor, a transmisiilor și a tracțiunii, având prețuri de pornire de la 18.550 euro TVA inclus.

Versiunea medie 4×4, de bază, are un preț de achiziție de 22.000 euro TVA inclus și poate ajunge până la 26.250 euro TVA inclus pentru versiunea Luxus 4×4, transmisie AT. Procesul de vânzare se desfășoară prin intermediul rețelei de dealeri autorizați, care cuprinde 26 de centre Suzuki, aflate în principalele orașe ale țării.

Designul îndrăzneț

Noul S-CROSS are aspectul unui SUV solid. Atenția la detalii în designul exterior și interior îi oferă modelului un caracter îndrăzneț cu alură elegantă.


Designul îndrăzneț reflectă din toate unghiurile silueta impunătoare a unui SUV robust.

Grila frontală de dimensiuni mari, de culoare neagră, este decorată cu o emblemă încadrată într-o bară cu finisaj cromat.

Fața și spatele modelului prezintă elemente argintii care transformă noul S-CROSS într-un SUV cu aspect agresiv.

Farurile și stopurile ascuțite echipate cu tehnologie LED cu 3 puncte de iluminare puternică adaugă o notă de eleganță.

Arcurile pătrate ale roților oferă un puternic sentiment de încredere, robustețe și dinamism, alături de garniturile argintii de pe față și spate construiesc natura plină de forță și vitalitate a noului SUV S-CROSS.

Noul S-CROSS este disponibil în opt variante de culoare, care se potrivesc nevoilor unei game largi de deținători de SUV-uri. Variantele Pearl Metalic includ Titan Dark Grey, Cosmic Black și Canyon Brown. Tonurile Pearl includ Cool White, Energetic Red și Sphere

Versatilitate funcțională și tehnologie sofisticată

Interiorul spațios găzduiește confortabil 5 adulți. Spătarul banchetei din spate, divizat în raport 60:40 și panoul pentru bagaje cu mai multe poziții facilitează depozitarea unui număr mare de bagaje în portbagajul de 430 de litri. Zona de depozitare oferă o versatilitate excelentă pentru diferite activități de recreere în aer liber.

Plafonul panoramic și interiorul amenajat cu grijă sporesc plăcerea din timpul călătoriei.

S-CROSS dispune de o tehnologie de control sofisticată. Motorul turbo BOOSTERJET de 1,4 litri cu injecție directă, cuplu mare și sistem mild hybrid SHVS de 48 V, este eficient și plin de forță.

Elemente precum sistemul ALLGRIP SELECT 4×4, afișajul audio de 9 inci și o serie de tehnologii avansate de siguranță facilitează o experiență de condus plăcută și relaxantă.

Suzuki Safety Support

Noul S-CROSS dispune de tehnologia Suzuki Safety Support, folosind camere și senzori pentru a garanta un condus în siguranță:

 • Sistemul de asistență la frânare cu dublu senzor (DSBS):
  • La deplasarea înainte, camera monoculară și senzorul laser determină dacă există risc de coliziune cu un vehicul sau pieton.
  • La detectarea unei potențiale coliziuni, DSBS emite un avertisment sau implementează frânarea automată, în funcție de situație.
 • Cruise Control cu Stop & Go adaptive:
  • Controlul adaptiv al vitezei pe transmisia automată cu 6 trepte dispune de funcția stop & go. Aceasta accelerează și frânează pentru ca șoferul să mențină o distanță sigură față de vehiculul din față.
  • Stop & go poate chiar opri vehiculul atunci când este necesar și urmări mașina din față dacă începe să se deplaseze din nou în 2 secunde, cum se poate întâmpla într-un ambuteiaj.
  • Cameră cu vizualizare 360:
  • Vizualizarea la 360 de grade oferă un plus de siguranță și confort.
  • Patru camere (față, spate și ambele laterale) oferă o panoramă complexă, inclusiv vizualizare 3D pentru porniri sigure și vedere de sus pentru parcare mai sigură.
 • Alte funcții ale Suzuki Safety Support:
  • Avertizare depășire bandă
  • Anticiparea părăsirii benzii
  • Avertizare rulare oscilantă stânga-dreapta
  • Sistem de recunoaștere a semnelor de circulație
  • Avertizare „unghi mort”
  • Asistență la pornire din rampă
  • Avertizare asupra traficului perpendicular din spate

Suzuki Motor Corporation a fost înființată în 1920 și s-a specializat în mașini compacte și SUV-ur. Vinde automobile, motociclete și motoare exterioare în 206 de țări din întreaga lume.

A înregistrat până în prezent vânzări totale de 75 de milioane de vehicule în 181 de țări din 1955 încoace.

Compania intenționează să introducă vehicule electrice până în 2025, alături de consolidarea gamei sale de modele hibride.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Suzuki își propune să atingă pragul de zero emisii de CO2 în timpul producției până în 2050.

Sucursala Suzuki Romania a fost înființată în 2008. Dealerii autorizați Suzuki oferă servicii Sales, Service & Spare Parts în toate cele 30 de locații din țară.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: