duminică

22 mai, 2022

Descurajarea migrației, politică de stat în Danemarca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 ianuarie, 2021

Obiectivul ideal pentru guvernul Danemarcei în 2021 este acela de a descuraja la maximum depunerea de solicitări de azil, a anunțat vineri de premierul danez, care menține cursul unei politici foarte restrictive privind migranții, scrie AFP, citată de Hotneaws.

„Nu putem promite zero solicitanți de azil, dar putem explica foarte bine viziunea noastră”, a afirmat premierul social-democrat Mette Frederiksen (foto), audiată în Parlament.

În 2020, 1.547 de persoane au depus o cerere de azil în Danemarca, cifra cea mai redusă din 1998, explică parțial și prin criza sanitară provocată de noul coronavirus. Maximum de cereri primite a fost atins în 2015, în plină criză a refugiaților, când în Danemarca au depus cereri de azil 21.300 de persoane, de aproape opt ori mai puțin decât în Suedia vecină.


Danemarca. care are 5,8 milioane de locuitori, nu face un secret din dorința sa de a descuraja migranții. „Trebuie să ne asigurăm că în țara noastră vin puțini oameni, altfel coeziunea noastră socială nu poate prevala”, a spus Frederiksen.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În 2017, pe atunci în fruntea social-democraților, aceasta a prezentat un proiect care prevedea retrimiterea migranților „neoccidentali” în taberele africane, centre de triere pentru migranți.

În septembrie, Copenhaga a numit un ambasador pentru migranți pentru a accelera crearea unuia sau mai multor centre în afara Uniunii Europene în cadrul unui nou sistem european de azil.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: