vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2014

Săptămânalul german Der Spiegel publică online toate documentele sustrase de la NSA, agenţia americană de spionaj, de Edward Snowden şi furnizate publicaţiei.

Jurnaliştii germani argumentează această decizie prin faptul că Germania este centrul spionajului NSA în Europa, că este cea mai spionată ţară, dar şi că este ţara europeană în care au fost analizate datele colectate din întreaga lume.

NSA poate intercepta cantităţi masive de email-uri, SMS-uri şi convorbiri telefonice şi a spionat chiar si telefonul cancelarului Angela Merkel, îşi continuă argumentaţia jurnaliştii.


Prin urmare, Der Spiegel a decis publicarea acestor documente, care este “şi în interesul Guvernului federal”.”Acesta a cerut în zadar explicaţii partenerilor americani, pentru că, până astăzi, susţine că nu ştie exact ce activităţi NSA se derulează în Germania. Serviciile de securitate şi politicienii au cerut Der Spiegel acces la documentele furnizate de Snowden şi l-au primit.

Însă obligaţia jurnaliştilor este informarea publicului – şi tocmai de aceea publicăm acest dosar. Anumite date de indentificare, nume, adrese de email, numere de telefon ale unor persoane vizate le-am secretizat, pentru protectia acestora”, se mai arată în argumentaţia publicaţiei germane.

Descarcaţi AICI documentele NSA despre Germania (trimiterile sunt in limba germana, documentele sunt in limba engleza).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: