Deputatul Mircia Muntean, exclus automat din PDL, în urma condamnării penale nedefinitive - CursDeGuvernare.ro
luni

18 octombrie, 2021

Deputatul Mircia Muntean, exclus automat din PDL, în urma condamnării penale nedefinitive

18 iulie, 2013

Deputatul Mircia Muntean şi-a pierdut calitatea de membru al PDL, ca urmare a condamnării sale la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, chiar dacă decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu era definitivă, a anunțat, joi Partidul Democrat Liberal.

Principalul partid de Opoziție a explicat că excluderea parlamentarului din PDL survine automat, în potrivit Statutului formațiunii politice, care prevede că articolul ”orice condamnare penală conduce automat la pierderea calităţii de membru de partid”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Înalta Curte de Casație și Justiție, ca primă instanță, l-a condamnat pe deputatul Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva în perioada 1996 – 2012, la patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.


În acest dosar, deschis în anul 2004, Muntean este acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr