marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 septembrie, 2013

Deputatul PNL Ludovic Orban cere demisia premierului Victor Ponta și a ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură și investiții străine, Dan Șova, sugerând că cei doi social-democrați că dau companiei canadiene Gabriel Resources temei să dea în judecată statul român și intimidează parlamentarii pentru a vota proiectul Guvernului privind demararea exploatării de la Roșia Montană.

Într-o postare pe Facebook, fostul vicepreședinte al PNL amintește că directorul general al Gabriel Resources a subliniat că o decizie privind demararea exploatării minire pate fi luată doar de autoritățile române și de cetățenii români.

De asemenea, Orban, citează și declarația ministrului Șova, potrivit căreia Gabriel Resources poate da România în judecată la instanțele comerciale internaționale.


După declarațiile făcute de Șova și susținute de Ponta, Ludovic Orban conchide că ministrul și premierul trebuie să demisioneze.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”În ce temei să ne dea în judecată Gabriel Resources? Eu nu cunosc niciun document în care statul român să fie parte şi să ofere temei juridic companiei pentru a cere despăgubiri”, spune Orban.

”Ce urmăriţi cu aceste declaraţii, domnule Şova şi domnule Ponta? Să oferiţi cu adevarat temei juridic companiei pentru a da în judecată statul român? Sau doriţi să intimidaţi parlamentarii înainte de vot pentru a vă trece proiectul de lege oneros? După toata această tărăşenie, în ce ma priveşte, cred că nu există decât o singură soluţie onorabilă de salva obrazul şi credibilitatea USL: demisia, atât a domnului Ponta cât şi a domnului Şova”, adaugă deputatul PNL.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: