vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iulie, 2012

Teodor Petrescu (foto), preşedintele Consiliului Naţional de Etică al Autorităţii Naţionale pentru cercetare Ştiinţifică (ANCS), şi Romiţă Iucu, membru al Consiliului, au demisionat, chiar când Comisia ar urma să analizeze acuzaţia de plagiat adusă premierului Victor Ponta.

Comisia fusese sesizată de însuşi Victor Ponta, după ce componenţa acesteia fusese modificată de către fostul ministru interimar al Educaţiei, Liviu Pop, chiar înainte ca aceasta să analizeze acuzaţia de plagiat adusă unui alt membru al guvernului, fostul ministru demisionar Ioan Mang.

Demisia celor doi membri ai Consiliului Naţional de Etică vine la scurtă vreme după ce ANCS a anunţat că singura entitate care are căderea legală să se pronunţe pe acuzaţia de plagiat adusă premierului Ponta este Consiliul Naţional de Etică.


Demisia preşedintelui Consiliului Naţional de etică nu este singurul incident din frământata odisee a acuzaţiei de plagiat adusă premierului Ponta.

O altă comisie (Consiliul de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare) a fost desfiinţată printr-un ordin al ministrului interimar al educaţiei, Liviu Pop, în chiar ziua în care delibera asupra tezei de doctorat a lui Victor Ponta. În ciuda acestui fapt, Consiliul şi-a terminat şedinţa şi a dat un verdict: premierul a plagiat teza de doctorat. Cum desfiinţarea Comisiei fusese publicată în Monitorul Oficial, verdictul acesteia nu a mai fost luat în considerare.

O altă demisie s-a petrecut la facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti: însuşi decanul facultăţii, Flavius Băiaş, a demisionat după ce Consiliul Facultăţii de Drept şi-a declinat competenţa în a se pronunţa pe teza de doctorat în Drept a premierului Ponta.

Pe de altă parte, miercuri, 11 iulie, Universitatea Bucureşti a definitivat regulamentul Comisiei de etică a Universităţii, Comisie care urmează, cu specialişti străini, să analizeze acuzaţia de plagiat care vizează teza de doctorat a premierului României.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

3 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

3 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: