duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2012

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) se va afla la Bucureşti în perioada 24 aprilie – 7 mai pentru cea de-a cincea evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, a anunţat joi, reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

Aceasta va fi ultima misiune de evaluare condusă de Jeffrey Franks. El va fi însoţit de Erik De Vrijer, care va deveni şeful misiunii FMI în România pentru următoarea evaluare.

Delegaţia FMI va fi însoţită de echipe din partea Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.


Reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale se vor întâlni cu autorităţile, cu reprezentanţii partidelor politice, ai sindicatelor, ai asociaţiilor patronale, băncilor şi societăţii civile.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Printre punctele de negociere care se anunță se numără și rediscuatrea listei companiilor de stat care vor fi privatizate şi listate la bursă. Ordinea în care aceste societăţi vor fi vândute va depinde de propunerile intermediarilor selectaţi, a precizat rezent ministrul Economiei, Lucian Bode.

Boardul FMI a avizat în martie cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu România, punând la dispoziţia statului cea de-a cincea tranşă, de 505 milioane euro, care ridică suma totală disponibilă în caz de necesitate la aproximativ 2 miliarde euro.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: