26 martie, 2012

Deputatul PNL Virgil Pop, ales în municipiul clujean Turda, are de executat cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) respingând, luni, recursul parlamentarului.

Decizia completului de cinci judecători a ÎCCJ este definitivă și irevocabilă în România, parlamentarul având posibilitatea unei plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, însă aceasta nu-l scutește de încarcerare.

Completul de cinci judecători a menţinut decizia dispusă la fond în acest caz, a relatat, luni, Mediafax.


Astfel, deputatul Pop are de executat cinci ani de detenţie, ÎCCJ urmând să întocmească formalităţile şi să transmită luni seara Poliţiei de domiciliu actele pentru a fi încarcerat condamnatul.

Potrivit instanţei de fond, care a decis condamnarea la cinci ani a policianului, hotărâre menţinută joi de completul de cinci judecători al ICCJ, deputatul Virgil Pop nu a avut demnitatea să recunoască faptele de corupţie de care a fost acuzat, în schimb a încercat să ascundă adevărul prin influenţarea complicelui să mintă procurorii, o pedeapsă cu executare fiind singura capabilă să-l „reeduce” pe demnitar.

Virgil Pop a fost trimis în judecată în decembrie 2008, pentru fapte pe care acesta le-a săvârșit în calitate de consilier județean în Cluj, iniţial dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj.

Ulterior, el a cerut instanţei Tribunalului Cluj declinarea competenţei de judecată la instanţa supremă, din cauza calităţii de deputat, el fiind ales atunci în colegiul 8 Turda.


Virgil Pop a obţinut un mandat de deputat la alegerile din 2008, el candidând din partea PNL în colegiul 8 Turda pentru Camera Deputaţilor. El a stat în arest din 18 noiembrie până în 11 decembrie 2008.

Cazul lui Pop a fost instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.

Faptele pentru care Virgil Pop a fost trimis în instanță:

  • În perioada decembrie 2007- februarie 2008, în calitatea pe care o avea de consilier judeţean, Pop a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei şi 30.000 de euro de la un denunţător.
  • Banii ar fi fost primiţi pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj de atunci, să determine încheierea unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii administrate de denunţător.
  • Pentru a ascunde provenienţa sumei de 130.000 de lei , Virgil Pop a determinat-o pe Adina Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, să întocmească acte fictive privind prestări de servicii între societatea acesteia şi firma denunţătorului, iar apoi Pop a semnat personal borderoul de achiziţii fictiv, încasând prin virament bancar suma de 70.005 de lei, provenind din infracţiunea de corupţie.
  • Virgil Pop ar fi pretins şi obţinut cesiunea a 50 la sută din părţile sociale ale SC Skiland SRL Oradea, în schimbul sprijinului pentru aprobarea cererilor de plată a primei tranşe din contractul de finanţare din fonduri Sapard, invocând influenţa pe care o are asupra factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, potrivit procurorilor.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

2 răspunsuri

  1. Intre timp am aflat. Le-a fost repartizat.
    La vot obtinuse doar pozitia a 3-a. La fel ca vedeta ex-PDL Boldea, viitor puscariabil si el.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

2 răspunsuri

  1. Intre timp am aflat. Le-a fost repartizat.
    La vot obtinuse doar pozitia a 3-a. La fel ca vedeta ex-PDL Boldea, viitor puscariabil si el.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: