vineri

14 iunie, 2024

28 iunie, 2017

Dan Voiculescu a fost achitat miercuri pentru infracțiunea de complicitate la șantaj de care l-au acuzat procurorii anticorupție în Dosarul de șantaj Antena Grup – RCS RDS.

Hotărârea este definitivă și a fost pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Au mai fost achitate și firmele SC Antena 3 şi Intact Publishing, pentru infracțiunea de complicitate la șantaj, dar Antena 3 a primit o amendă penală de 200.000 de lei pentru şantaj.


Reamintim că, în prima instanță, la Curtea de Apel, Voiculescu fusese condamnat la 2 ani închisoare cu executare.

Tot doi ani, dar cu suspendare, primise la CAB și fiica acestuia, Camelia Voiculescu.

Asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, Camelia Voiculescu a fost condamnată acum la un an și șase luni, cu suspendare, pentru complicitate la şantaj în formă continuată. 

Sorin Alexandrescu, fost director general Antena TV Group, a fost condamnat miercuri la patru ani și jumătate de închisoare cu executare.


În prima instanță, el primise o pedeapsă de trei ani şi şase luni închisoare cu executare, pentru şantaj în formă continuată.

De asemenea, instanţa a mai decis miercuri achitarea lui Daniel Mateescu, director general al Intact Publishing SRL
În acelaşi dosar, Şerban Pop, fost șef ANAF, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Faptele pentru care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de către DNA:

  • ”În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză și că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică, se arată în ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale.
  • În acest sens, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată și către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. și semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfășurării anchetei jurnalistice, se solicitau relații privind împrejurarea care făcea obiectul șantajului.
  • În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparținând ANTENA TV GROUP au apărut informații cu conținut denigrator cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată și a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupție în care ar putea fi implicată partea vătămată.
  • Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activitățile desfășurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoștință, atât de către inculpat cât și de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menționat.
  • De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromițătoare ar trebui să fie difuzate și pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune și i-a indicat să manifeste precauție cu ocazia întâlnirilor și discuțiilor cu partea vătămată”.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: