sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 octombrie, 2022

Vladimir Putin a justificat invazia Ucrainei prin afirmații privind necesitatea de a ”demilitariza” și „denazifica” țara vecină. Marți însă, Consiliul de Securitate al Rusiei a consacrat un nou obiectiv al războiului din Ucraina: „desatanizarea”.

Aleksei Pavlov, secretarul adjunct al Consiliului, a afirmat, potrivit The Guardian, că în Ucraina există „sute de secte”, iar ucrainenii au abandonat valorile ortodoxiei.

Oficialul rus a mai spus că „Biserica Satanei s-a răspândit în Ucraina”, pe care a numit-o „una dintre religiile înregistrate oficial în Statele Unite”. Aleksei Pavlov nu a numit numărul exact al sectelor din Ucraina, dar, potrivit estimărilor sale, este vorba despre sute.


”Sataniștii ucraineni cheamă la uciderea tuturor rușilor. Tot acest satanism găsește un răspuns viu și sprijin din partea autorităților oficiale ucrainene”, a mai declarat Aleksei Pavlov.

Ramzan Kadîrov și Aleksandr Dughin, mesaje consonante

Potrivit analiștilor Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), conducerea rusă încearcă să rezolve astfel problemele minorităților din armata rusă, căutând un concept religios care să fie înțeles și acceptat de soldații ruși de diverse etnii și culte.

Rusia propagă pe mai multe canale acest nou concept: șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a anunțat pe 25 octombrie că războiul din Ucraina este acum ”un jihad împotriva satanismului ucrainean”.

”Vă dau cuvântul meu, îi vom ataca în fiecare zi și în fiecare zi îi vom distruge. Nu îi vom lua pe acești diavoli, nu vom lua prizonieri, îi vom arde”, a mai spus Ramzan Kadîrov.


Și Aleksandr Dughin, considerat unul dintre ideologii principali ai președintelui rus Vladimir Putin, a reapărut cu un mesaj public de aceeași factură.

”Există o altă măsură, una verticală, a acestui război. Acesta este un război al raiului împotriva iadului. Acesta este un război al războinicilor angelici. Acesta este un război al vasalilor Arhanghelului Mihail împotriva diavolului. Câmpul de luptă este Ucraina, pe de-o parte. Noi suntem Sfânta Rusie, după cum spune Sfânta Patriarhie. Iar împotriva noastră sunt forțele lumii, de un rău istoric și absolut”, este mesajul lui Dughin.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: