vineri

24 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 ianuarie, 2018

Donald Trump, primul președinte american care a onorat Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos în ultimii 18 ani, și-a susținut politica economică cu argumentul că, „dacă SUA crește, și lumea crește”.

Liderul american a declarat că SUA sunt „deschise pentru afaceri”.

„Acum este cel mai bun moment să veniți cu banii voștri, cu slujbele și cu afacerile voastre în America”, a spus Donald Trump, referindu-se la reducerea taxelor și la demersurile de dereglementare care ar stimula climatul de investiții, potrivit Reuters.


Donald Trump și-a îndreptat apoi rapid atenția spre tema practicilor comerciale neloiale, a furtului de proprietate intelectuale și a acordării de ajutoare de stat industriei de către guvernele unor țări pe care nu le-a precizat.

„Vom întări legile noastre comerciale și vom restabili integritatea sistemului comercial. Numai insistând asupra unui comerț echitabil și reciproc (avantajos), putem crea un sistem care să funcționeze nu numai pentru Statele Unite, ci pentru toate națiunile”, a spus Donald Trump.

Statele Unite „nu vor mai trece cu vederea practicile comerciale neloiale. Nu putem avea comerț liber și deschis dacă unele țări exploatează sistemul în detrimentul altora”, a mai declarat președintele american.

Donald Trump a sugerat, totodată, că preferă acordurile comerciale bilaterale mai mult decât cele multilaterale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Politicile comerciale ale Administrației Trump sunt acuzate de criticii săi că ar promova protecționismul și izolaționismul. Chiar înainte de a pleca la Davos, Donald Trump a impus tarife vamale de 30% pe importurile de panouri solare importate, una dintre primele restricții comerciale unilaterale care îndreptățesc criticile.

Discursul președintelui SUA a fost întâmpinat în mare parte prin aplauze politicoase, dar a atras și proteste și fluierături în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, când a atacat mass-media: „Când am devenit politician mi-am dat seama cât de urâtă, vicioasă și de falsă poate fi presa”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: