luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2016

david cameronDavid Cameron a insistat luni să risipească orice îndoială privind respectarea rezultatului referendumului, subliniind că acesta trebuie respectat, dar a repetat că negocierile cu Bruxelles-ul vor fi purtate de succesorul său, care îi va lua locul în toamnă.

„Nu există niciun dubiu în legătură cu rezultatul referendumului. Sigur că nu voi retrage avertismentele pe care le-am făcut în legătură cu riscurile”, le-a spus David Cameron deputaţilor britanici.

„Guvernul a stabilit că decizia trebuie respectată şi că procesul de implementare a deciziei în cel mai bun mod posibil trebuie să înceapă”, a adăugat el, citat de Mediafax.


„Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, dar nu trebuie să întoarcem spatele Europei sau restului lumii. Vom încerca să obţinem cea mai bună relaţie la nivel economic cu UE; toată lumea este de acord cu acest lucru”, a mai spus premierul Marii Britanii.

Succesorul său va fi desemnat până pe 2 septembrie, anunţă Partidul Conservator britanic, conform Bloomberg.

Liderii europeni i-au cerut lui David Cameron să declanșeze cât mai repede Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, pentru a pune capăt incertitudinilor care afectează economiile ambelor părți.

”Fiecare zi de incertitudine blochează investitorii să își plaseze fondurile în Marea Britanie și în alte piețe europene. David Cameron și partidul său vor genera pagube dacă așteaptă până în octombrie”, a declarat luni comisarul european Gunther Oettinger.


După activarea retragerii, prin notificarea oficială a intenției de ieșire din Uniune urmează doi ani de tranziție, în care se vor negocia condițiile retragerii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Angela Merkel a declarat, luni, că înțelege situația Marii Britanii, care are nevoie de timp pentru pregătirea retragerii: „În primul rând, nu ne putem permite o perioadă lungă de incertitudine (…), însă înțeleg că Marea Britanie are nevoie de ceva timp pentru a analiza lucrurile”, a declarat ea.

Poziția sa diferă de cea a celorlalți oficiali germani, care au somat Londra să notifice Uniunea Europeană.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: