joi

22 februarie, 2024

7 noiembrie, 2011

„De facto, Grecia este într-o situaţie de faliment organizat. Tăierea valorii nominale a obligaţiunilor suverane la 50% acest lucru reflectă. Important nu atât pentru Grecia, cât pentru zona euro, pentru UE şi pentru pieţele financiare în ansamblu este ca falimentul să nu devină unul dezordonat. Un asemenea deznodamant ar conduce nu la turbulenţe, ci la reîngheţarea pieţelor, cu consecinţe cataclismice pentru sistemele bancare şi pentru funcţionarea economiilor în ansamblu. Eu nu văd cum s-ar putea evita o noua intrare în recesiune în Europa şi posibil şi în SUA”, a declarat luni, la RFI, Daniel Dăianu, fost ministru de Finanţe.

Dăianu mai spune că formula la care s-a ajuns – un guvern de coaliţie, este o soluţie bună, dar viitorul prim-ministru trebuie să fie o persoană care să aibă relaţii bune şi de încredere cu Merkel şi cu Sarkozy.

Referitor la România şi la evaluarea FMI, daniel Dăianu spune că ar fi o „nerozie” ca statul să privatizeze – aşa cum sugerează FMI, companiile strategice care sunt pe profit.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: