joi

28 martie, 2024

28 ianuarie, 2013

Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că demisonează din funcţie, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul ca senator. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat „speculaţii” cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica „actul de justiţie” în cazul dosarului său.

„Am o scurtă declaraţie legată de faptul că în ultimul timp se speculează foarte mult că imunitatea a devenit o piedică în realizarea actului de justiţie, fie că e vorba de imunitatea parlamentară, fie că e vorba de imunitatea prezidenţială. Pentru că există un dosar în justiţie în care am fost implicat, a fost inclus numele meu în acest dosar, am luat decizia ca începând de astăzi, 28 ianuarie 2013, să renunţ la imunitatea parlamentară, astfel încât justiţia să poată să-şi facă datoria, ca atare demisionez din Senat”, a declarat Voiculescu.

Demisia sa mai întoarce o dată dosarul de la ÎCCJ la Tribunal, după un procedeu similar folosit în legislatura trecută

Demisia lui Dan Voiculescu din Parlament mai influențează odată traseul procesului său în dosarul său penal.


Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, va fi reluat în 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului.

Demisia sa determină mutarea procesului său de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti.

Dan Voiculescu a mai folosit acest procedeu într-un moment al procesului său: la finele legislaturii trecute, el a mai demisionat o dată din Parlament iar dosarul său, aflat și atunci la instanta supremă, a trebuit mutat la Tribunalul București.

Dan Voiculescu a câştigat în urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator în Colegiul 8 din circumscripţia 42 Bucureşti. El a depus jurământul de senator abia săptămâna trecută, la capătul unei controverse juridice care viza statutul dosarului său: avea sau nu avea stat de parlamentar fără depunerea jurământului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: