miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 decembrie, 2021

Birocrația cu care se confruntă companiile care depun proiecte cu finanțare europeană este creată și impusă de autoritățile din România, nu de Comisia Europeană, a precizat noul ministrul al Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu.

”Birocraţia este făcută de sistemul românesc, nu de Comisie. (…) Nu e legat strict de bani europeni, aşa ştim noi să facem lucrurile, aşa funcţionează statul român”, afirmă duminică ministrul Dan Vîlceanu, citat de News.ro.

„Birocraţia este făcută de sistemul românesc, nu de Comisie. (…) Nu trebuie să aducem firme din Polonia, nici politicieni, trebuie pur şi simplu să mergi pe un model verificat care ai văzut că dă rezultate. Noi ne-am făcut lucrurile astea”, a afirmat el.


Dan Vîlceanu a precizat că birocraţia „nu e ceva nou, numai legat de fonduri europene” ci este specifică şi altor domenii în România, „pentru că aşa a decis legiuitorul în România”.

„Nu e legat strict de bani europeni, aşa ştim noi să facem lucrurile, aşa funcţionează statul român. A funcţionat, cel puţin”, adaugă ministrul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Referitor la decalajele în ceea ce priveşte dezvoltarea între unele zone ale României şi altele, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene arată că nimeni nu a „pompat” fonduri în unele zone în detrimentul altora.

„Dacă vă uitaţi la ADR-uri (Agenţiile pentru Dezvoltare Regională – n.r.), ADR Nord-Vest este campion. Nu e vorba de pompat (bani – n.r.), ei au venit cu proiecte, au avut o preocupare să aducă bani europeni faţă de alte zone. Nu e vorba de specialişti, e vorba strict de preocupare. După atâţia ani de fonduri europene, că totuşi au trecut ceva ani… este strict, din punctul meu de vedere, problema de apetenţă a autorităţilor locale din anumite zone ale ţării să facă proiecte pe fonduri europene”, a explicat ministrul.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: