sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 noiembrie, 2021

tvr televiziunea publica romana
Sursa foto: www.evz.ro

Dan Turturică, fost redactor șef al publicației Evenimentul zilei, a fost validat luni în funcția de președintele al Consiliului de Administrație al TVR, cu 249 de voturi pentru și 89 voturi împotrivă.

Plenul reunit al Parlamentului l-a validat și pe Răzvan Ioan Dincă, în funcția de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţilor Române de Radio (SRR), cu 250 de voturi pentru și 94 împotrivă, conform Agerpres.

Dan Turturică a fost propus de Guvern, iar Răzvan Ioan Dincă de către PSD, conform acordului convenit în cadrul negocierilor pentru formarea noii coaliții de guvernare.


Preşedinţii Consiliului de Administraţie al Societăţii Romane de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Romane de Televiziune sunt numiţi de către Parlament dintre membrii titulari ai consiliilor.

Șefii TVR și Radio, Doina Gradea și Georgică Severin, au fost demiși în martie 2021, o consecință a faptului că parlamentarii au respins rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public. După acel moment, negocierile pentru șefia celor două instituții publice s-au purtat mai bine de trei luni de zile.

Parlamentul i-a numit anterior pe membrii Consiliilor de Administraţie ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. Votul a fost secret, cu bile, asupra listelor de candidaţi. S-au înregistrat 380 de voturi pentru şi 14 împotrivă.

Astfel, din Consiliul de administraţie al SRTv vor face parte: Georgică Severin, Lucian Ghimişi şi Anca Dindirică (propuşi de PSD), Radu Carp şi Mihai Firică (PNL), Valentin – Andrei Enescu (USR), Hajnalka Nagy-Debreczeni (UDMR), Dorothea Ionescu (AUR), Christel Ţopescu (propunerea Administraţiei Prezidenţiale), Dan Cristian Turturică (propunerea Guvernului), Dietlinde Dinesz şi Gabriela Luminiţa Iordănescu (propuneri ale angajaţilor), Borislav Velmirovici (din partea minorităţilor naţionale).


Membrii Consiliului de administraţie al SRR vor fi: Ruxandra Săraru, Radu Herjeu şi Răzvan-Ioan Dincă (propuşi de PSD), Radu F. Alexandru şi Alexandra Bogdan (propuşi de PNL), Liviu Popescu (propus de USR), Annamaria Maria Bodoczi (propusă de UDMR), Dragoş Daniel Pătlăgeanu (propus de Administraţia Prezidenţială), Maria Ţoghină (propusă de Guvern), Oana Rusu şi Marius Dorian Tănase (reprezentanţi ai salariaţilor), Milan Manyura (minorităţi), Sorin Faur (propus de AUR).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Membrii celor două consilii de administraţie depun jurământul în Parlament și sunt numiţi pe o perioadă de 4 ani.

Fosta coaliție de guvernare a decis să majoreze funcțiile de conducere pentru TVR și SRTV, de la două la patru. PNL, USR-PLUS și UDMR au decis să modifice legea și să reintroducă patru funcții de conducere, în loc de două câte sunt în prezent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: