sâmbătă

9 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 septembrie, 2021

Vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri, după o reuniune a conducerii executive a USR PLUS, că miniștrii partidului nu vor participa la ședința de guvern convocată de premier miercuri seara, la ora 19.00.

Dan Barna a mai precizat că cere o reuniune a Coaliției, joi dimineața, pentru a lămuri problema adoptării Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Dacian Cioloș a preecizat la rândul său că Biroul Național USR PLUS este pregătit să se reunească în situația în care premierul Cîțu va prezida totuși ședința de guvern în absența USR PLUS.


”Dacă premierul decide să ține ședința fără USR-PLUS, înseamnă că va fi cu 2 partide din coaliție. Nu cred că poate să o facă… Dacă o face, avem o ședință a Biroului național în care vom decide cu ce mandat mergem mâine la Coaliție”, a spus Dacian Cioloș.

Şedinţa de guvern a fost supendată temporar miercuri după ce premierul Florin Cîţu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul Anghel Saligny dedicat comunităţilor locale, respectiv primăriilor, ceea ce a provocat nemulţumirea USR PLUS.

Proiectul nu are avizele de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Justiţiei, conduse de USR PLUS.

Vicepremierul Dan Barna şi restul miniştrilor USR PLUS s-au opus ca programul Anghel Saligny, care prevede o alocare de 50 de miliarde de lei pentru primari, să fie adoptat miercuri fără o serie de modificări solicitate de USR PLUS.


USR PLUS a condiționat adoptarea proiectului de introducerea unor modificări de concept, astfel încât noul program de dezvoltare locală să nu repete erorile și lipsa de eficiență dovedite ale programelor PNDL.

Premierul Cîțu a susținut în permanență că acceptă condițiile USR PLUS, dar în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare s-a stabilit că Programul Anghel Saligny să fie adoptat abia după ce va fi completat modificările cerute de USR PLUS.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: