duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 august, 2019

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat miercuri, la Digi24, că actualul guvern nu trebuie să mai rămână la putere până la alegerile parlamentare de anul viitor și că Alianța USR-PLUS este gată să își asume guvernarea.

Declarația lui Dacian Cioloș apare la o zi după ce președintele USR, Dan Barna, candidat la prezidențiale din partea Alianței, a declarat că partidul său nu va intra la guvernare, dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, pentru că nu dorește colaborarea cu ALDE și Pro România.

„Nu vom da înapoi. Noi suntem gata să ne asumăm guvernarea, conducerea României, pentru a o pune pe o direcție sănătoasă. România trebuie condusă, trebuie guvernată. Când ai un proiect clar se găsesc soluții. Dar hai să punem situația altfel, cum va arată țara peste un an de zile. Trebuie să punem un guvern competent. Să nu mai așteptăm un an de zile”, a declarat Dacian Cioloș.


Fostul premier susține totuși că experiența anului 2016, când guvernul său nu a putut să facă mari reforme pentru că nu avea o majoritate clară în Parlament, nu trebuie repetată.

„Am învățat din experiența anului 2016 și nu voi mai repeta aceste lucruri. Faptul că am acceptat să guvernăm fără o majoritate clară în Parlament pentru o reformă. (…) Trebuie să ne așezăm la masă pentru a discută. Dar, prima etapă este ca acest guvern să plece. După ce acest guvern va pica sunt multiple soluții pentru guvernare. Suntem gata să contribuim la o soluție pozitivă care să scoată România din acest impas care se numește PSD”, a spus Dacian Cioloș.

Dan Barna a spus marți că USR va vota moțiunea de cenzură, însă nu va intra la guvernare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„USR va susține parlamentar variantele de guvern generate după căderea guvernului PSD. Va fi un guvern de tranziție, care nu va putea să angajeze reformele mari. Poziția noastră e tranșantă acum. Participarea la guvernare presupune legitimitatea din partea cetățenilor. (…) Ideea că am putea guverna alături de Tăriceanu și Ponta e de neacceptat pentru electoratul nostru”, a spus Dan Barna.


Dacian Cioloș este desemnat premierul Alianței USR-PLUS. PNL a anunțat că va depune o moțiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară. ALDE a rupt alianța de guvernare cu PSD și a anunțat că va vpta o moțiune de cenzură.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: