duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2016

PARLAMENT EUROPEAN - CIOLOSPremierul Dacian Cioloş a mers marţi la grupul parlamentar al PNL, acolo unde fusese invitat de liberali, oficial, pentru o discuţie „onestă” despre colaborarea liberalilor cu Guvernul al cărui premier „în percepţia publică este pus în dreptul PNL”, după cum a declarat copreşedintele Alina Gorghiu.

Surse participante la discuţia care a durat mai bine de două ore au declarat pentru cursdeguvernare.ro că în spatele acestei formule s-a aflat dorinţa PNL de a afla de fapt direct de la sursă „dacă guvernul este dispus să ajute PNL dacă acesta va susţine la rândul său guvernul”.

La rândul său, premierul a transmis opinia legată de relaţia cu Parmanentul, atingând inclusiv situaţia creată de votul de marţi din Senat, care a refuzat abilitarea de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.


În plus, premierul a transmis că îţi va continua mandatul „ca până în prezent”, adică fără o implicare în acţiuni cu tentă politică.

Vasile Blaga a reacţionat abrupt, spunând că în această situaţie PNL trebuie să se gândească foarte clar şi să decidă dacă „este la Putere sau în Opoziţie”. Adică, dacă ajută sau sabotează guvernarea.

PNL cere guvernului acţiuni ferme împotriva „agenţilor acoperiţi” ai PSD din deconcentrate

În primă fază, liberalii au cerut premierului să ia măsuri împotriva reprezentanţilor guvernului din teritoriu care s-au implicat deschis în campania electorală pentru alegerile locale alături de candidaţii PSD. Liberalii au ridicat problema implicării unor autorități subordinate guvernului, din țară, în campania electorală,  care au contribuit astfel la victoria PSD în unele circumscripţii.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a mai cerut prim-ministrului Dacian Cioloş să-l demită pe secretarul de stat din ministerul Dezvoltării Cezar Radu Soare. Alina Gorghiu s-a plâns că din cauza lui Radu Soare PNL a votat în Senat legea privind pensiile speciale ale aleşilor locali. Senatorii liberali au înţeles din poziţia exprimată în Comisia juridică din Senat de secretarul de stat, a spus Gorghiu, că Guvernul susţine această lege, dar a aflat după-amiază, de la Dacian Cioloş, că Guvernul s-a opus de fapt actului normativ.


De precizat că marţi, în Senat, PNL a anunţat oficial că nu votează această lege, dar rezultatul final a arătat un singur vot împotrivă.

Dacian Cioloş refuză înregimentarea politică

Premierul Dacian Cioloş a reafirmat marţi, ca răspuns la invitaţia unui liberal de a se înscrie în partid, că nu se va implica în politică până la finalul mandatului acestui guvern, iar ulterior acestui moment nu ştie ce va face.

”Sunt pus să repet în fiecare lună lucrurile pe care le-am spus la început şi vreau să le mai spun încă o dată şi sper să fie pentru ultima dată: mi-am dat un cuvânt şi îmi ţin cuvântul respectiv – până la sfârşitul mandatului acestui guvern am spus că nu o să mă înscriu într-un partid politic, că nu o să-mi fac un partid poltic şi că nu o să candidez la alegerile parlamentare”, a declarat Dacian Cioloş la finalul întâlnirii, întrebat dacă se va înscrie în PNL.

El nu a exclus nicio variantă privind viitorul său politic, dar a spus că până după alegeri se concentrează pe mandatul de premier.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a recunoscutcă nu a fost vorba de o invitaţie formală, ci unul din colegii săi, Marcel Vela, s-a gândit să îi propună premierului să intre în partid.

„Domnul Vela a făcut această propunere, colegul nostru de la Caraş. Suntem un partid democratic, fiecare poate să spună ce are de gând să facă, iar premierul i-a spus <<eu nu intru în această campanie electorală, aşa înţeleg, nu vreau să am probleme de conştiinţă>> şi noi nu vrem să creăm probleme de conştiinţă domnului premier, deci lucrurile sunt clare, dar nu e un lucru rău”, a declarat Blaga.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: