luni

27 mai, 2024

16 octombrie, 2020

Dacia Spring, primul model electric al acestei mărci,  poate fi încarcată acasă, la o priză obișnuită, sau printr-un Wallbox, pentru o încărcare rapidă, de 4 ore și 27 de minute, și a fostlansat, joi, în cadrul evenimentului dedicat mobilităţii electrice Renault eWays, organizat la Paris.

Are o caroserie cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecţii laterale şi scuturi integrate în barele faţă şi spate.

Bateria este de 26,8 kWh și permite obținerea unei autonomii de 225 km, asigurând până la 5 zile de deplasări prin oraș, fără reîncărcare.


Cu încărcătorul CC (disponibil opțional), poți încărca bateria până la 80% în numai 50 de minute, la o stație de încărcare rapidă.

„Linii puternice, dimensiuni compacte, semnătură luminoasă Dacia cu design nou, bare de pavilion, jante de 14”, din aliaj ușor, cu aspect diamantat, scut de protecție spate și gardă mare la sol. Noul Spring Electric îmbină agilitatea unui vehicul de oraș cu robustețea unui SUV și se remarcă prin aspectul modern”, se arată în descrierea nouluiul model Dacia.

Autovehicului este compact, dar este spațios, cu 4 locuri și un interior modular. Oferă cel mai mare volum de încărcare din clasa sa, cu un portbagaj spațios (280 l) și banchetă spate rabatabilă.

Dacia Spring Electric vine echipată cu sistemul multimedia MEDIA NAV cu ecranul tactil de 7” ce permite conectarea prin Android Auto™ și Apple CarPlay™ pentru smartphone-urile compatibile, precum și prin Bluetooth®, ecran color de 3,5” pentru șofer, senzori de parcare spate și cameră video spate, servodirecție electrică, geamuri electrice față și spate, închidere centralizată cu telecomandă sau aer condiționat.


Cât despre prețul noului model care va fi lansat în primăvara lui 2021, reprezentanții Dacia au transmis doar că acesta va fi foarte competitiv, iar specialiștii în domeniu apreciază că se va încadra între 15 și 20 de mii de euro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: