marți

23 aprilie, 2024

8 iunie, 2021

Propunerea de buget pe 2022 formulată de Casa Albă înlocuiește cuvântul „mame” cu termenul „persoane care nasc” în secțiunea destinată finanțării sistemului public de sănătate, generând luni un val de ironii la adresa președintelui Joe Biden, anunță Newsweek. 
„Statele Unite au cea mai mare rată a mortalității materne din rândul țărilor dezvoltate, cu o rată a mortalității inacceptabil de mare pentru femeile afro-americane, american indiene/indigene din Alaska și alte femei de culoare”, notează un paragraf.

Secțiunea începe prin folosirea unor termeni specifici genului ca „matern” și „femei de culoare” dar ulterior utilizează termeni neutri în același paragraf.

Bugetul elaborat de administrația Biden ar aloca 200 de milioane de dolari „pentru a ajuta cu eradicarea acestei rate ridicate a mortalității materne și a diferențelor bazate pe rasă între persoanele care nasc”.


De asemenea, fondurile ar urma să fie folosite pentru a investi în „implementarea unor cursuri de combatere a prejudecăților pentru angajații sanitari”.

Descoperirea legată de „persoanele care nasc” din bugetul elaborat de administrația Biden vine după ce mai mulți oficiali aleși, printre care și Cori Bush, legiuitoare din statul Missouri, au fost criticați de către conservatori pentru folosirea termenului de „persoane de culoare care nasc” pentru a se referi la mamele afro-americane în timpul unei audieri a Congresului.

The National Abortion and Reproductive Rights Action League, un ONG pro-avort, a apărat-o pe Cori Bush într-un comunicat, afirmând că „libertatea reproductivă este pentru fiecare corp”.

„Statele Unite au cea mai mare rată a mortalității materne din rândul țărilor dezvoltate, cu o rată a mortalității inacceptabil de mare pentru femeile afro-americane, american indiene/indigene din Alaska și alte femei de culoare”, notează un paragraf din proiectul de buget al sănătății.


O mișcare similară a apărut în rândul cercurilor progresiste și în unele spitale din Marea Britanie, activiștii susținând folosirea termenului de „hrănire la piept” în loc de „alăptare”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: