luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 septembrie, 2018

Fostul judecător CCR Toni Greblă (foto) a fost achitat de acuzațiile de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional pentru că acuzațiile formulate de către procurori nu sunt susținute de probe și sunt scrise în mod deficitar și imprecis, conform motivării sentinței definitive a Curții Supreme.

Niciuna dintre probele administrate nu face dovada existenţei unui grup infracţional ce ar fi fost constituit în scopul pregătirii comiterii infracţiunii, arată completul Înaltei Curți de Casație și Justiție care l-a achitat pe fostul senator PSD, citat de Monitorul Justiției.

Reamintim că dosarul a fost instrumentat de procurori DNA.


Alte considerente ale judecătorilor din dosar:

  • Concluziile procurorului nu au un suport probator în sensul acuzaţiei penale aduse inculpatului.
  • Probele administrate nu fac dovada că Toni Greblă a primit, în anii 2008 şi 2012, foloase electorale necuvenite şi nici că ar fi promis lui Bîrcină că va interveni şi determina anumiţi funcţionari publici pentru a îndeplini sau a urgenta realizarea unor acte ce intră în atribuţiile acestora de serviciu.
  • Înalta Curte constată că şi acuzaţia penală descrisă din actul de sesizare este formulată în mod deficitar şi imprecis sub aspectul activităţilor desfăşurate de inculpatul G. (Toni Greblă, n.r.) în realizarea actelor de primire a unor foloase necuvenite de la B. (Ion Bîrcină, n.r.), în schimbul promisiunii de a interveni şi determina „diferiţi funcţionari publici” din cadrul unor instituţii publice centrale şi locale, societăţi ori companii private (fără a preciza care sunt aceşti funcţionari şi în cadrul căror instituţii îşi desfăşoară activitatea), de a îndeplini şi urgenta realizarea unor acte ce intrau în atribuţiile acestora de serviciu în folosul firmelor controlate de cumpărătorul de influenţă B.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: