luni

16 mai, 2022

Cum va cheltui Germania cele 3 miliarde de euro alocați pentru salvarea industriei auto ecologice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2020

Germania va aloca 3 miliarde de euro pentru a sprijini dezvoltarea și producția de mașini ecologice, în contextul în care industria auto se confruntă cu provocările generate de pandemia COVID-19, dar și cu cele generate de criza climatică, transmite Reuters.

Industria auto germană, care lupta deja cu o concurență din ce în ce mai mare din partea rivalilor chinezi și americani care ”au furat deja startul” în privința construcției de autoturisme electrice, a fost, de asemenea, grav afectată de scăderea cererii.

Un miliard din suma anunțată de guvern va fi alocată către subvenții pentru consumatorii care achiziționează mașini electrice până în 2025.


Un alt miliard va fi folosit pentru o schemă de înnoire a flotei auto a municipalităților, precum și a companiilor private de logistică, fiind destinată în special autovehiculelor mari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La casarea unui camion vechi și cumpărarea unuia nou solicitantul va primi o primă, chiar dacă noul model va funcționa tot pe motorină. Cu toate acestea, subvențiile pentru camioanele electrice sau cu hidrogen vor fi și mai mari, potrivit unor surse Reuters.

Guvernul va crea, de asemenea, un fond de un miliard de euro pentru a finanța inovarea și transformarea industriei auto, cel mai mare exportator al țării.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: