marți

27 septembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2020

Germania va aloca 3 miliarde de euro pentru a sprijini dezvoltarea și producția de mașini ecologice, în contextul în care industria auto se confruntă cu provocările generate de pandemia COVID-19, dar și cu cele generate de criza climatică, transmite Reuters.

Industria auto germană, care lupta deja cu o concurență din ce în ce mai mare din partea rivalilor chinezi și americani care ”au furat deja startul” în privința construcției de autoturisme electrice, a fost, de asemenea, grav afectată de scăderea cererii.

Un miliard din suma anunțată de guvern va fi alocată către subvenții pentru consumatorii care achiziționează mașini electrice până în 2025.


Un alt miliard va fi folosit pentru o schemă de înnoire a flotei auto a municipalităților, precum și a companiilor private de logistică, fiind destinată în special autovehiculelor mari.

La casarea unui camion vechi și cumpărarea unuia nou solicitantul va primi o primă, chiar dacă noul model va funcționa tot pe motorină. Cu toate acestea, subvențiile pentru camioanele electrice sau cu hidrogen vor fi și mai mari, potrivit unor surse Reuters.

Guvernul va crea, de asemenea, un fond de un miliard de euro pentru a finanța inovarea și transformarea industriei auto, cel mai mare exportator al țării.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

”Personalitatea economică” a județelor din România, respectiv sectoarele care produc cea mai mare parte a valorii adăugate brute (VAB) de la nivel local, variază semnificativ de la județ

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: