vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iulie, 2016

bejan anpCătălin Bejan (foto), actualul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) se pensionează începând cu 1 august, iar în locul acestuia va fi numit, ca interimar, șeful închisorii de la Iași, Marius Vulpe.

Bejan părăsește sistemul deși acum câteva luni a refuzat să-și dea demisia, așa cum i-a cerut Raluca Prună pentru că acesta nu s-a asigurat că „lucrările științifice” semnate de deținuți celebri sunt într-adevăr scrise de aceștia.

Demn de menționat este că adjuncții din conducerea centrală a penitenciarelor se află în concediu medical de la începutul anului, de când a izbucnit scandalul cărților scrise în închisoare – potrivit unei informații dezvăluite vineri de ministru.


Marius Vulpe, noul director al ANP, are o vechime de 10 ani în această funcţie pe care a obținut-o prin concurs, a explicat Raluca Prună.

Ea a mai anunțat că se va schimba organizarea Adminsitrației și va fi constituită o task force din cinci directori de penitenciare, care va lua măsuri administrative pentru a asigura viaţa de zi cu zi a deţinuţilor.

De asemenea, Marius Vulpe îi va înlocui pe doi dintre cei trei directori adjuncți ai ANP, care se află în concediu medical prelungit, din ianuarie, când a reizbucnit scandalul cărților scrise în penitenciare.

Membrii echipei speciale ce va fi constituită va avea în componență directori de închisori și va lucra cu conducerea ANP.


De asemenea, a mai anunțat ministrul Prună, săptămâna viitoare va fi lansată dezbaterea publică pentru adoptarea unui pachet de măsuri legislative privind reformarea sistemului.

Potrivit Administrației Penitenciarelor informează că vineri, până la ora 12,00, se desfăşurau proteste ale deţinuţilor în 13 penitenciare, în scădere faţă de ziua precedentă, când s-au înregistrat evenimente în 15 închisori.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: